Sposób przygotowania

Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na małe kawałki. Ogórka obieramy, kroimy w nieco grubsze ćwiartki talarków. Do jogurtu dodajemy śmietanę, ocet winny i cukier, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę z ogórkiem, dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do dań obiadowych lub np. potraw z grilla

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    świetna :) ja dodaję jeszcze posiekany żółty ser
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    taka wiosenna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w upały ochłodzi
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !