Sposób przygotowania

Mięso płuczemy, osuszamy. Kroimy w plasterki, lekko rozbijamy tłuczkiem. Następnie opruszamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Przekładamy mięso do rondla, zalewamy wodą, dodajemy pokruszonę kostki, liść laurowy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia rozrabiamy sos pieczeniowy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do duszonego mięsa. Całość zagotowujemy i gotujemy do momentu, aż sos ładnie się zagęści. Dodajemy pieprz do smaku, nie solimy, gdyż sos i kostki są dosyć słone.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    uwielbiam bitki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam taki sosik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ślinka leci az
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    apetyczne bitki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię takie jedzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    apetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !