Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki miesne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
ciasto francuskie 1 szt
tymianek
sól
pieprz
cytryna
oliwa
chili

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki miesne

Filet pokrojony w paski doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, polewamy wymieszaną oliwą z sokiem z połowy cytryny. Na koniec przyprawiamy chili. Smażymy na oliwie. Ciasto francuskie kroimy na cienkie paski, obwijamy nim wcześniej usmażone kawałki fileta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 20 minut. Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.05.2012 07:51
na pewno smaczne;)
1j1o1l1a1 21.05.2012 22:56
też pysznie:)
malcik111 21.05.2012 20:44
już zmienione:) dzieki
SmacznaPyza 21.05.2012 20:33
chyba najpierw kroimy, potem doprawiamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak