Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ugotowanego budyniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe wytrawne 1 szkl
mąka 2 łyżki
masło 4 dkg
cytrynka
cukier 1 łyżka
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ugotowanego budyniu

Sparzoną cytrynę kroimy na pół wyciskamy sok i ścieramy skórkę. Masło rozcieramy z mąką i rozprowadzamy winem. Dajemy do rondelka i gotujemy dodając sok oraz skórkę z cytryny. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy cukier i rum. Dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polewamy ugotowany budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.08.2013 21:24
bardzo fajny
berys18 01.02.2013 13:47
super pomysł
Beata23 23.01.2013 10:48
super
Dorian 28.12.2012 20:11
pycha
Ada-Gaba 28.11.2012 13:32
fajny
Grazyna0211 18.10.2012 14:00
dobry pomysł
Dorota59 20.08.2012 16:44
extra
Dorota59 20.08.2012 16:44
extra
IKrakowianka 13.08.2012 21:08
musi pysznie smakować :)
mirosława4 10.08.2012 19:27
extra !
kate.500 31.07.2012 19:39
super
Renia1 29.07.2012 14:43
pycha
anulka69 28.06.2012 16:37
super
Łukasz15 09.06.2012 09:38
extra
romanrafal
romanrafal 06.06.2012 14:04
fajny
Wafelek2601 31.05.2012 17:57
super
RenataZ-et 28.05.2012 08:57
idealny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak