Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąb przekładamy do dużego garnka i gotujemy, następnie wyciagamy i po wystudzeniu oddzielamy poszczególne liście. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodajemy zmielone mięso i całość przesmażamy. Ryż gotujemy do miękkości i mieszamy z mielonym mięsem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Niewielkie partie mięsa kładziemy na brzegu liści kapusty, zaiwjamy i składamy - układamy w garnku, zalewamy bulionem i gotujemy jeszcze 25 minut. Podajemy same lub z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nie ma jak gołąbki od mamy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    nie ma to jak tradycyjne gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takie gołąbki mogę jeść codziennie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !