Sposób przygotowania

Śmietanę mocno schłodzić. Następnie ubić z cukrem. Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić. Połączyć ser ze śmietaną, dobrze rozmieszać robotem. Do masy serowej dodać żelatynę, wymieszać łyżką. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać. Galaretki rozpuszczamy, każdą oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia. Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową. Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda super, zapewne smakuje jeszcze lepiej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    Lubię serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda bosko pewnie tak samo smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !