Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle ryżowe z pastą jajeczną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle ryżowe 1 opakowanie
jajko 10
majonez 3 lyzki
szczypiorek 4 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle ryżowe z pastą jajeczną

Jajka gotujemy na twardo ok. 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Obrane jajka przepłukujemy i wkładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiam solą i pieprzem. Nakładamy pastę jajeczną na wafle ryżowe i posypujemy świeżym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.08.2012 09:09
ciekawe
Monika-twin 15.08.2012 18:47
też tak jem, pycha
Andysz 11.08.2012 16:25
super!
SmacznaPyza 21.05.2012 20:30
takie lubię
aginaa 21.05.2012 19:24
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak