Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
pomidor 2 szt
czosnek 4 zabki
mąka tortowa 1 łyżka
sól, cukier, pieprz
śmietana 18 proc 4 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
ryż 20 (ugotowany na sypko)
papryka 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana boczkiem

Ryż ugotować na sypko.Boczek musi byc gotowany zemleć go w maszynce.Cebulę zeszklikć na patelni dodac do ryżu i boczku.Do nadzienie dodac jeszcze jajko,pieprz sól i natke pietruszki. Paprykę wydrążyć i napchać do niej nadzienie . Do wysokiego naczynia nalac wywar z gotowania boczku dodac ząbki czosnku poukładac papryki ciasno farszem do góry i gotować pod przykryciem lub wstawić do piekarnika .Az papryka trochę zmięknie. Pomidory obrać pokroić dać na oliwę hiszpańską do rondla aż zmięnkną dodać cukier ,pieprz,paprykę ostrą zaciągnąc mąką i śmietana .Powstanie sos do naszych papryczek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak