Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko.Boczek musi byc gotowany zemleć go w maszynce.Cebulę zeszklikć na patelni dodac do ryżu i boczku.Do nadzienie dodac jeszcze jajko,pieprz sól i natke pietruszki. Paprykę wydrążyć i napchać do niej nadzienie . Do wysokiego naczynia nalac wywar z gotowania boczku dodac ząbki czosnku poukładac papryki ciasno farszem do góry i gotować pod przykryciem lub wstawić do piekarnika .Az papryka trochę zmięknie. Pomidory obrać pokroić dać na oliwę hiszpańską do rondla aż zmięnkną dodać cukier ,pieprz,paprykę ostrą zaciągnąc mąką i śmietana .Powstanie sos do naszych papryczek .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !