Sposób przygotowania

Mleko służy nam do tego, aby nasze filety namoczyć w wodzie i mleku.

Paprykę kroimy w kostkę/plasterki. Wczęsniej oczywiście oczyszczamy z gniazd nasiennych, i płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w większe plasterki.

Ocet mieszamy z 4/5 szklanki wody i koncentratem pomidotowym.
Na woku rozgzrewamy olej i dodajemy do niej cebulę. Następnie dodajemy ocet z mieszanką, liście dwa laurowe i rodzynki. Wsztsko ze sobą podgotowujemy mieszając. Spróbować i doprawić do smaku.
Dalej zajmujemy się filetami śledziowymi, które dzielimy na mniejsze kawałeczki. Wykładamy np w garnuszku i wylewamy na nie przygotowaną w woku mieszanką. Ostygnięte wykładamy do lodówki

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre śledzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    apetyczne widoki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !