Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 9 sztuk
cebula 3 sztuki
papryka 2 sztuki
olej 12 łyzek
rodzynki 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 5 łyzek
ocet winny 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
mleko do śledzi

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie

Mleko służy nam do tego, aby nasze filety namoczyć w wodzie i mleku.

Paprykę kroimy w kostkę/plasterki. Wczęsniej oczywiście oczyszczamy z gniazd nasiennych, i płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w większe plasterki.

Ocet mieszamy z 4/5 szklanki wody i koncentratem pomidotowym.
Na woku rozgzrewamy olej i dodajemy do niej cebulę. Następnie dodajemy ocet z mieszanką, liście dwa laurowe i rodzynki. Wsztsko ze sobą podgotowujemy mieszając. Spróbować i doprawić do smaku.
Dalej zajmujemy się filetami śledziowymi, które dzielimy na mniejsze kawałeczki. Wykładamy np w garnuszku i wylewamy na nie przygotowaną w woku mieszanką. Ostygnięte wykładamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.06.2012 20:30
apetyczne widoki
Dorota37 11.06.2012 14:28
apetyczne
halina17 21.05.2012 18:50
dobre śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak