Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie czekoladowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
płatki migdałowe
sól
brzoskwinie w puszce 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie czekoladowym

Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

SOS:
gorzka czekolada,
czubata łyżka masła,
2 łyżki mleka,
2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów,
Szczypta soli i pieprzu.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.03.2014 22:13
świetna propozycja
Iwusia 03.09.2013 23:17
ale smaczne połączenie składników
David 23.02.2013 20:40
smaczne połączenie
IZABELA29 18.12.2012 08:44
w takim przepisie ,daniu smaki muszą być dobrze wyważone, w sam raz ..
caralajna 18.12.2012 08:19
w masterchefie amerykańskim, jeden uczestnik robił żeberka z czekoladą, i jurom smakowało, więc twój przepis na pewno też jest godny polecenia
IZABELA29 16.08.2012 10:50
słodkie połaczenie
Sylwia29 21.05.2012 18:28
Ciekawy pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak