Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie solone w zalewie octowej

5.0
(45)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 duża
cebula biała 2 duże
woda 3 szkl.
ocet 10 % 2/3 szkl.
cukier 2 łyżki
pieprz 12-16 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie solone w zalewie octowej

Śledzie opłukać i wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie.
Marchewkę i cebulę pokroić w plasterki.
Z pozostałych składników zagotować marynatę razem z cebulą i marchewką.
Śledzie osączyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Marynatę odcedzić i ostudzić.
W słoikach układać warstwami kawałki śledzi, plastry cebuli oraz marchewki - dokładać przyprawy.
Napełnione słoiki zalać ostudzoną marynatą, szczelnie zakręcić i odstawić na 2-3 doby do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.07.2012 10:21
coś dla mnie;)
Habibi 22.05.2012 07:58
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
Sylwia29 21.05.2012 18:29
Też takie robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak