Sposób przygotowania

Śledzie opłukać i wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie.
Marchewkę i cebulę pokroić w plasterki.
Z pozostałych składników zagotować marynatę razem z cebulą i marchewką.
Śledzie osączyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Marynatę odcedzić i ostudzić.
W słoikach układać warstwami kawałki śledzi, plastry cebuli oraz marchewki - dokładać przyprawy.
Napełnione słoiki zalać ostudzoną marynatą, szczelnie zakręcić i odstawić na 2-3 doby do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też takie robię :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    coś dla mnie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !