Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze schabu z boczkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg.
pieczarki 30 dkg.
cebula
bułka tarta pikantna 2 łyżki
masło 2 łyżki
boczek wędzony 10 dkg.
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
sól i pieprz
natka pietruszki 2 łyżki
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze schabu z boczkiem i pieczarkami

mięso umyć osuszyć natrzeć tymiankiem solą utartą z czosnkiem i pieprzem wstawić do lodówki na godzinę,po tym czasie wyjąć i rozciąć tak by powstał płat lekko go rozbić tłuczkiem,pieczarki pokroić w plasterki umyć,cebulę posiekać zeszklić dodać pieczarki i podsmażyć dodać tartą bułkę,ser i natkę pietruszki przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny wszystko wymieszać i ułożyć na przygotowanym mięsie,ciasno zawinąć roladę i spiąć wykałaczkami lub owiązać sznurkiem po wierzchu obłożyć plastrami boczku włożyć do brytfanny wykałaczkami do dołu podlać wodą i upiec w piekarniku w temp.180st.ok.1,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem spod pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.01.2013 09:05
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak