Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mlecowita

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl.
margaryna 1 szt.
żółtko jajek 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 szt.
masa krówkowa 1 szt.
cukier 1 szkl.
białko 6 szt
płatki migdałowe do dekoracji
orzechy włoskie 0,5-1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mlecowita

CIASTO: Z mąki, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, rozwałkować, podpiec ok 5-10 min. 6 białek ubić z 1 szkl cukry, rozłożyć na placki i posypać orzechami włoskimi delikatnie wgniatając w piane, upiec.
MASA: Masło utrzeć na puszek, stopniowo dodawać masę krówkową z puszki, ucierać. Gotową masą przekładać placki, wierzch posmarować cienką warstwą masy, posypać płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 06.05.2013 13:53
ciekawe trzeba spróbować
smile 22.02.2013 19:01
delicje;)
Rafał10 07.06.2012 12:22
bardzo smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak