Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na 3 placki.Każdy nasączyć według uznania.Śmietanę ubić dodając śmietanfix(dłużej jest sztywna i nie odkształca dekoracji)Spód torta nasmarować śmietaną.Przykryć następną warstwą ciasta ,rozsmarować kolejną porcję śmietany na niej ułożyć pokrojone w plastry truskawki i posypać płatkami migdałowymi.Położyć górną warstwę ciasta .Przesmarować śmietaną i udekorować połówkami truskawek,galaretką itp.Boki torta także przesmarować śmietaną i obsypać płatkami migdalowymi wymieszanymi z okruszkami biszkoptu

Komentarze

  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Czy aby na pewno z 0,5 litra śmietany da się przełożyć tort aż 3 krotnie i w dodatku posmarować boki biszkoptu??? Zresztą pierwszy raz się spotkałam aby tort był na bazie samej śmietany i tak wogóle to z ilu jajek upiec biszkopt?
  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    przepis na biszkopt jest u mnie w księdze.Ok o ilości śmietany można debatować ale ja nie przekładam grubo bo wtedy jest za mdły dla dzieci,a co do śmietany-to ja torty dla dzieci robię tylko na śmietanie .Napewno nie dodaję jakiś tam żelatyn itp.Po to dodaję śmietan-fiks aby śmietana nie siadła i trzymała formę
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszności
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    fajny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    fajny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    fajny
  • 4
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Bardzo ładny i na pewno bardzo smaczny. :)biszkopt i bita smietana to dla mnie swietne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !