Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze schabu z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg.
sok jabłkowy 1,5 szkl.
śmietana słodka 3/4 szkl.
sól i pieprz
Farsz:
jabłka 2 szt.
cebula
bułka czerstwa
masło 2 łyżki
rodzynki 5 dkg.
skórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze schabu z rodzynkami

cebulę obrać i drobno posiekać i zeszklić,jabłka obrać i wraz z czerstwą bułką pokroić na kawałki,do zeszklonej cebuli dodać pozostałe składniki farszu doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać i wystudzić,mięso umyć osuszyć i naciąć wzdłuż nie przecinając do końca rozłożyć je i rozbić natrzeć solą i pieprzem układać farsz i ciasno zwinąć w roladę związać najlepiej nićmi włożyć do brytfanny wlać wymieszany sok jabłkowy ze śmietaną i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.45min.po tym czasie obrócić roladę podlać powstałym sosem i piec jeszcze ok.1 godz. co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem,po upieczeniu posypać skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.02.2014 18:56
Fajny pomysł.
bami 06.08.2012 08:04
Ciekawy zestaw składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak