Sposób przygotowania

Mieszamy wszystkie składniki razem i wyrabiamy ciasto, przy czym z uprzednio przygotowanej 1,5 szklanki cukru połowę wykorzystujemy do ciasta, a pozostałą część wykorzystujemy do przygotowania piany. Po wyrobieniu ciasta dzielimy go na 3 części. Pierwszą należy rozwałkować, położyć na blachę (duża tortownica, wysmarowana masłem i posypana bułką tartą) i posmarować powidłem. Do drugiej części dodajemy kakao. Po wyrobieniu należy zetrzeć ją na tarce, następnie położyć na pierwszej warstwie. Pianę należy ubić na sztywno z cukrem i położyć na drugiej warstwie. Trzecią część ciasta należy zetrzeć i położyć na pianie. Pieczemy ok. 45 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciasto ok
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    polecam super szybkie i bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    dobre...
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pomysł na sobotę
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    mimo nazwy dobre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo lubię ciasto plesniak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    może zrobię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    superowa nazwa:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    muszę kiedyś spróbować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !