Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
żółty ser 20 dag
pietruszka natka 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 1 sztuka
pieprz 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na rumiano doprawiając vegetą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Filety z kurczaka z pieczarkami i serem foto
2
Piersi z kurczaka dzielimy na porcje, rozbijamy lekko i nacieramy solą oraz pieprzem z obu stron.
Krok 2 - Filety z kurczaka z pieczarkami i serem foto
3
Panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na rumiano.
Krok 3 - Filety z kurczaka z pieczarkami i serem foto
4
Zdejmujemy z patelni układamy na blasze do pieczenia i układamy pieczarki na wierzchu.
Krok 4 - Filety z kurczaka z pieczarkami i serem foto
5
Ser tarkujemy i posypujemy na wierzchu, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do roztopienia i zrumienienia się sera.
Krok 5 - Filety z kurczaka z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak