Sposób przygotowania

mąkę pszenną , alczymy z miodem, 20 dag margaryny, 1 łyzeczką sody, jajkami, i 0,75 szklanki cukru. Zagniatamy z tych składników ciasto. Dzielimy na 3 czesci . Pieczemy w temp 170 stopni około 15-20 minut.

MAsa- 1 litr mleka gotujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym oraz margaryną (20 dag). Zagotowane odstawiamy i dodajemy kaszkę- wszystko szybko mieszamy ze sobą). następnie wykładamy znowu na kuchenę i podgrzewamy by masa uzyskała konsystencję podobną do budyniowej. Odstawiamy do wystudzenia . Taką masą przekładamy każdą część ciasta. . Na sam wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Na zdjęciu w środku jest biszkopt?- w przepisie nie ma tylko 3 placki miodowe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszne do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne ciastko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smakowicie wygląda:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne ciasto chętnie się poczęstuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    smakowicie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    Wygląda przepysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !