Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z piersi z kurczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 70 dag
musztarda do smarowania
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat do pasmarowania
ogórki kiszone 5 sztuk
papryka konserwowa 8 kawałków
boczek 8 plasterków
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z piersi z kurczka

Kroki postępowania

1
Każdy z plasterków piersi z kurczaka ubijamy z jednej drugiej strony. smarujemy z jednej strony przyprawą kebab gyros .następnie smarujemy tą samą stronę musztardą wymieszaą z wycisniętym czosnkiem, na całej ciagłości . WYkładamya plasterek boczku. wykładamy kawałek ogórka
Krok 1 - zrazy z piersi z kurczka foto
2
dodajemy papryke
Krok 2 - zrazy z piersi z kurczka foto
3
Wszytsko zwijamy ze sobą i spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - zrazy z piersi z kurczka foto
4
Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smazymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - zrazy z piersi z kurczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 06.05.2013 23:31
bardzo apetyczne
kamyk 16.04.2013 13:53
pyszny obiad
mic 26.03.2013 20:37
pyszniutkie
Janek 02.09.2012 14:22
mmm genialne:)
gosia561 09.08.2012 16:40
wyśmienite
gosia1988 30.06.2012 18:30
wyglądają pysznie
sylwia / sytofala 21.05.2012 20:13
oj smakowite :)
Sroczka 21.05.2012 17:07
Przepyszny obiadek. Bardzo lubię takie mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak