Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2
czosnek ząbki 4
bułka czerstwa 1
mleko 3/4 szkl
przyprawy
smalec
jajko 4
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone pulpeciki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kostkę, obrany czosnek przeciskamy przez praskę, warzywa dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 1 - Mielone pulpeciki foto
2
Bułke moczymy w mleku i gdy dobrze nawilgnie to ją odciskamy i dajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy jaryke, pieprz i sól oraz gałkę muszkatołową i dokładnie mieszamy. Formujemy małe, zgrabne pulpeciki, obtaczamy w tartej bułce i ukladamy na blaszce wysmarowanej smalcem.
Krok 2 - Mielone pulpeciki foto
3
Pieczemy je 45 minut, w trakcie pieczenia odwracamy na drugą stronę
Krok 3 - Mielone pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.10.2013 07:52
pyszne :)
ziutula
ziutula 21.05.2012 14:51
lubię do chlebka na zimno...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak