Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka czosnkowa na kiełbasie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
cebula biała 1 duża
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
ziele angielskie 5 ziaren
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka czosnkowa na kiełbasie

Kiełbasę włożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kurkumę i trochę jarzynki - zalać wrzącą wodą i gotować 20-30 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę - dodać do wywaru z kiełbasy.
Dołożyć cebulę obraną i naciętą na ćwiartki - ale nie rozciętą do końca.
Całość gotować do miękkości ziemniaków.
Wyłowić cebulę, liście laurowe i ziele angielskie.
Zupę doprawić wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i ew. jarzynką.
Kiełbasę pokroić w szersze plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.05.2012 14:27
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak