Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z kalafiorem, soczewicą i kalarepką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
kalarepka młoda 400 g
kalafior 400 g
pomidory krojone z puszki
makaron spaghetti 400 g
wędlina 200 g
przyprawa do potraw Kucharek
słonecznik łuskany 6 łyżek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kalafiorem, soczewicą i kalarepką

Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, wyjmujemy łyżką cedzakową na sito, osączamy a w pozostałej po jego gotowaniu wodzie gotujemy makaron spaghetti. Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wędlinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kalarepę kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą i układamy kolejno: kalafior, soczewica, wędlina, kalarepa, którą delikatnie potrzepujemy Kucharkiem. Pomidory łączymy z przyprawami i wylewamy na kalarepę. Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40 minut.
Słonecznik prażymy na delikatnie natłuczonej patelni. Na talerzach rozkładamy spaghetti, wykładamy na niego zapieczony kalafior, posypujemy startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym i słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 09.08.2012 22:18
wyborna;)
reniatka 23.05.2012 17:14
rewelacja
Rafał10 21.05.2012 15:13
ależ apetycznie wygląda
Monika111 21.05.2012 14:10
Fajnie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak