Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACEK Z RABARBAREM I BEZAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
cukier 100 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
aromat migdałowy 5 kropli
jajko 4 sztuki
mąka 350 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
maślanka 150 ml
rabarbar 1 kg
sok z cytryny 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK Z RABARBAREM I BEZAMI

Miękką margarynę, cukier,cukier waniliowy i aromat migdałowy utrzeć mikserem na kremową masę, kolejno dodawać żółtka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać do masy. Wyłożyć ciasto na blachę
Rabarbar obrać i pokroić na 3-cm kawałki. Dodać sok z cytryny i cynamon,wymieszać i ułożyć na placku. Włożyć do piekarnika. Piec 40-45min w 180 stopniach.
Cztery białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier puder.
Podpieczony placek od razu posmarować beza i ponownie włożyć do piekarnika i zapiec przez około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stefcia
stefcia 07.09.2013 10:41
pyszny,taki lubię
andrzejek malutki 07.02.2013 16:18
rabarba wspomnienie lata
sara1 08.10.2012 18:32
ciekawe,apetyczne ciasto
Goya 27.08.2012 13:31
super
Bożena13 22.07.2012 10:55
mmmm.. to coś dla mnie;)
Pietruszka 14.07.2012 21:36
moje ulubione połączenia, super
Marta1986 14.07.2012 18:29
super
Motorek 28.06.2012 09:22
pycha
sunnymood 19.06.2012 22:19
wygląda bosko;)
kate.500 08.06.2012 09:53
pycha
andrew1 31.05.2012 11:17
beza pycha
smakowita 22.05.2012 14:42
mój ulubiony kuch !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak