Sposób przygotowania

Miękką margarynę, cukier,cukier waniliowy i aromat migdałowy utrzeć mikserem na kremową masę, kolejno dodawać żółtka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać do masy. Wyłożyć ciasto na blachę
Rabarbar obrać i pokroić na 3-cm kawałki. Dodać sok z cytryny i cynamon,wymieszać i ułożyć na placku. Włożyć do piekarnika. Piec 40-45min w 180 stopniach.
Cztery białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier puder.
Podpieczony placek od razu posmarować beza i ponownie włożyć do piekarnika i zapiec przez około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    mój ulubiony kuch !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andrew1

    beza pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wygląda bosko;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    moje ulubione połączenia, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mmmm.. to coś dla mnie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawe,apetyczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andrzejek malutki

    rabarba wspomnienie lata
  • 0
    original
    Opublikowano

    stefcia

    pyszny,taki lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !