Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 0,5 kg
świeżych drożdży 50 g
cukru 1-2 łyżki
mleko letnie 0,5 szkl
jajko 1
olej do smażenia
tabliczki czekolady 0,5
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

1) Mąkę przesiej, dodać szczyptę soli. W kopczyku zrób wgłębienie.
2) Wkrusz drożdże, zasyp je cukrem i zalej połową szkl letniego mleka. Odstaw na 10-20 min
3) Dodaj resztę mleka i jajko
4) Wymieszaj i odstaw na około 1,5 godz
5) Smaż na złoty kolor z obu stron
6) Polej rozpuszczona czekoladą

Podawaj gorące z kulką lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak