Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa zupa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1
świderki 150 gram
kopere
śmietana 1 szkl
masło 2 łyzki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa zupa z makaronem

Na patelni na maśle podsmażamy cebulę, kiedy się zeszkli to dodajemy do niej pokrojone w plastry pieczarki i całość przesmażamy z dodatkiem peiprzu i soli. Usmażone pieczarki przekładamy do garnka i zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, wlewamy śmietane i całość gotujemy 7 minut, W osobnym naczyniu gotujemy do miękkości makaron i odcedzony przekładamy do garnka z zupą – podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.05.2013 06:26
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak