Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny zakręcone orzechowo

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
masło orzechowe 6 łyżek
cukier puder 5 łyżek
jajko 1 szt
margaryna 60 gram
mleko 175 ml
baton 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny zakręcone orzechowo

Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.07.2013 22:29
bardzo fajny przepis
caralajna 29.04.2013 07:38
masło orzechowe i snickersy w muffinach to strzał w 10 :)
KasiaK90 02.09.2012 10:38
pycha
iziona 04.08.2012 08:06
Pyszności !!!
dwa pokoje z kuchnią 21.05.2012 15:38
z orzechami muyszą być przepyszne
Katarzyna87 21.05.2012 13:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak