Sposób przygotowania

Warzywa umyć i ew. obrać - pokroić w średnie cząstki.
Wszystkie warzywa wymieszać w brytfannie, doprawić ziołami i przyprawami, polać oliwą.
Po dokładnym wymieszaniu (wszystkie warzywa muszą być pokryte olejem) dodać do naczynia 1-2 łyżki smalcu.
Brytfankę nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200*C.
Piec 30 minut, następnie odkryć, wymieszać i zrumienić bez przykrycia.

Podawać z greckim jogurtem lub kwaśną gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Musi być pyszne! Chyba wypróbuję...
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !