Sposób przygotowania

Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać trochę jarzynki, kilkanaście ziaren pieprzu, umytą i oczyszczoną włoszczyznę - ugotować wywar, odcedzić.
Z buraków wycisnąć sok przez sokowirówkę.
Do wywaru dodać pokrojony w większe kawałki rabarbar, pokrojoną cebulę,lubczyk, wyciśnięty czosnek i gotować 30 minut - dodać sok z buraków, chwilę gotować (nie dopuszczając do wrzenia) - ponownie odcedzić.
Gotowy czysty barszczyk doprawić cukrem oraz solą ziołową.

Podawać jako dodatek do pierogów czy krokietów (do popicia) lub w talerzu - z dodatkiem uszek czy pierogów z wody.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny pomysl
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Rabarbar świetnie zakwasza (zamiast octu czy cytryny) i sądzę, że akurat do czerwonego barszczu bardzo pasuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm uwielbiam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !