Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane bułeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 gram
mąka tortowa 2,5 szklanki
mąka żytnia 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
mleko ciepłe 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane bułeczki

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, zostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Nadziane bułeczki foto
2
Mąkę tortową wymieszać z mąką żytnią typ 720 i 1 łyżeczką soli. Dodać do nich maślankę i rozczyn drożdżowy, wyrobić gładkie ciasto, zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Krok 2 - Nadziane bułeczki foto
3
Warzywa usmażyć na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Nadziane bułeczki foto
4
Jak ciasto podwoi swoją objętość, zbić je, uderzając w nie dłonią. Z ciasta odrywać małe kawałki, spłaszczać je w dłoniach. Na środku układać po trochu warzyw.
Krok 4 - Nadziane bułeczki foto
5
Formować w okrągłe bułeczki i układać na wysmarowanej blasze.
Krok 5 - Nadziane bułeczki foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Krok 6 - Nadziane bułeczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.12.2013 11:37
rewelacyjny farsz :D
Sroczka 10.04.2013 22:06
Kolorowe i z pewnością pyszne.
Weronika_eM 27.06.2012 21:25
bardzo smakowite
irenka 21.05.2012 14:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak