Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos worcester 1 łyżka
marynowane papryczki piri piri 4 sztuki
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
imbir świeży 4 cm kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane udka

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na porcje.
Krok 1 - Grillowane udka foto
2
Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do niego wyciśnięty czosnek, posiekane razem z pestkami papryczki, sól, ocet, sos, olej i przyprawę do drobiu, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Grillowane udka foto
3
Marynatą pokryć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Grillowane udka foto
4
Na drugi dzień mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Grillowane udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 04.12.2013 11:45
pyszne miesko!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak