Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder wołowy 70 dag
marchew 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
cebula 2 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
ziemniaki ugotowane 1 kg
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy z ziemniakami

Wymyte mięso zalać zimna wodą i gotować. Po ok. 30 minutach gotowania dolać szklankę zimnej wody, posolić i dołożyć do garnka obrane warzywa: marchew, cebulę, seler( najlepiej w całości, cebula może być przekrojona i opalona na blasze lub nad palnikiem). Gałązkę lubczyku również dodać w całości, żeby pod koniec gotowania łatwo ją było wyjąć. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić. Podawać z ziemniakami i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 30.11.2012 19:53
apetycznie
gottrina 21.05.2012 13:03
pycha rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak