Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka pieczone w piekarniku

5.0
(31)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka pieczone w piekarniku

Udka myjemy i wkładamy do osolonej wody na 12 h. Odstawiamy do lodówki. 

Po tym czasie przygotowujemy marynatę. Do miski wlewamy olej, dodajemy paprykę słodką i ostrą, majeranek, czosnek granulowany i pieprz. Tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy udka z kurczaka. 

Gotowe przekładamy na blachę i pieczemy w temperaturze około 180 stopni  lub na rożnie w temperaturze 170 stopni przez około 40-50 minut. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.02.2014 17:16
smaczny kurczaczek
RenataZ-et 11.01.2014 22:53
taka wersja kurczaka jest najlepsza!
Łukasz15 27.08.2012 10:27
Super
Seba 24.07.2012 13:16
bardzo smaczne i chrupiące są z piekarnika
Wafelek2601 29.05.2012 09:39
super są takie udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak