Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cyganka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 6
curku 1 szkl
mąki 1,5 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżka
budyń śmietankowy 1
kisiel wiśniowy 1
maku 0,5 szkl
kakao 1 łyżka
NA MASĘ:
galaretki cytrynowe 2
śnieżkę 1
kolorowa posypka do ozdoby
olej 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Cyganka

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, potem olej a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na 4 części dodać do nich:
1. budyń
2. kisiel
3. kako
4. mak
Białe ciasto rozłożyć na blachę, kolorowe rozkładać na cieście.
Piec 50-55 min

Rozpuścić 2 galaretki cytrynowe, ubić śnieżkę na wodzie i dodać gęstniejącą galaretkę. Przekroić placek na pół, większą część masy włożyć do środka, przykryć drugą częścią placka i na wierchu posmarować pozostałą częścią masy. Posypać kolorową posypką do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 22.01.2011 11:02
wygląda apetycznie
Henryka2 02.01.2011 20:22
Bajeczne ciasto!
aginaa 13.11.2010 10:41
wow
katarzyna124 25.10.2010 10:19
Wygląda genialnie
oliwkowa
oliwkowa 16.10.2010 10:13
Pięknie wygląda
danusia19671 21.08.2010 09:09
Ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak