Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w bulionetce pieczeniowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 800 gram
ryż 150 gram
śmietana 12% 4 łyżki
szczypiorek
kostka mięsna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w bulionetce pieczeniowej

Kroki postępowania

1
Szynkę umyłam pokroiłam w paski .Włożyłam na patelnie podsmażyłam . Dodałam 2 bulionetki pieczeniowe oraz pół litra wody .
Krok 1 - Szynka w bulionetce pieczeniowej foto
2
Dusiłam około godziny. Przełożyłam do garnka małego dolałam wody aby było koło litra żeby nie było za słone .
Krok 2 - Szynka w bulionetce pieczeniowej foto
3
Zagotowałam dodałam pokrojony szczypior oraz na koniec śmietanę 12% zamieszałam zaczęło lekko bulgotać i wyłączyłam sos gotowy mięsku mięciutkie. Podałam z ryżem .
Krok 3 - Szynka w bulionetce pieczeniowej foto
4
to dopiero była uczta kulinarna dla podniebienia :)
Krok 4 - Szynka w bulionetce pieczeniowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.09.2012 08:43
apetyczne
gosia47-47 21.05.2012 12:25
mniam
Amellia 21.05.2012 08:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak