Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona surówka do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata 1
ogórek 1
por 1
koperek
szczypiorek
olej
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona surówka do obiadu

Liście sałaty myjemy w chłodnej wodzie, następnie rwiemy je na mniejsze kawałki i przekładamy do salaterki. Umytego, zielonego ogórka wraz ze skórką kroimy w cienkie półplasterki, pora kroimy w cienkie talarki i przed dodaniem do pozostałych warzyw rozklejamy je na pojedyncze kółeczka. Umyty koperek oraz szczypiorek drobno siekamy i dodajemy. Warzywa delikatnie solimy i pieprzymy - mieszamy. Na sam koniec lekko kropimy olejem lub oliwą z oliwek i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 03.06.2012 09:56
pyszniutka
EWI 21.05.2012 08:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak