Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z musztardą saperską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 600 gram
Musztarda sarepska Prymat 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
jajko 2 szt
olej do smażenia
ryż 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z musztardą saperską

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyłam pokroiłam w plastry i rozbiłam. Musztardę otworzyłam, na każdy kawałek schabu położyłam jedna łyżeczkę i rozsmarowałam z obu stron, posypałam papryka czerwona słodką. Maczałam w jajku i bułce tartej i smażyłam z obu stron na złoty kolorek . Ryż ugotowałam i odcedziłam ,podzieliłam na dwa talerze. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RadekLopac 08.08.2019 15:54
Jaka musztarda??? Saperska???? Buahahahahahahaha. Aż strach dotykać. Chyba miało być Sarepska.
Doradca Smaku 09.08.2019 08:04
Nazwa przepisu bombowa, ale musztardę sarepską spokojnie można jeść :)
Małgorzata106 18.08.2012 22:05
pycha
Anna133 17.06.2012 08:19
lubię , mięso w musztardzie
SmakolykiJoanny 22.05.2012 12:14
Tak też smakuje :)
Rafał10 21.05.2012 09:03
wygląda bardzo apetycznie :)
Cukiereczek13 21.05.2012 07:14
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak