Sposób przygotowania

Pierś umyć i pokroić na dużą kostkę. Olej wymieszać z przyprawami i zalać pokrojoną pierś, wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej godzinę.
Paprykę umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokroić w kawałki około 2x3 cm. Cebulę obrać i również pokroić na podobne kawałki. Na patyczki od szaszłyków nakładać kolejno: mięso, paprykę, mięso cebulę itp. aż do końca patyczka.
Przygotowany szaszłyki piec na rozgrzanym grillu z każdej strony tak długo aż mięso będzie upieczone. Podawać na ciepło. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Z przyjemnością sporządze taki szaszłyczek w domu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam takie szaszłyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    najlepsze z grillowych specjałów :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    można jeść oczami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    takie szaszłyki to ja lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !