Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młody szpinak 1/2 szklanka
pomidor 1 duży
orzechy włoskie 3 łuskane
sól
pieprz
tofu 10 dag
suszone pomidory 4 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu

Kroki postępowania

1
Pomidora obieramy ze skórki, pozbawiamy miąższu, kroimy na nieduże kawałki. Szpinak dokładnie płuczemy i miksujemy razem na gładką masę.
Krok 1 - Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu foto
2
Dodajemy tofu i razem miksujemy jeszcze około minuty, odstawiamy na 10 minut, po tym czasie odlewamy soki, które się nam wytrącą. Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz drobno posiekane orzechy włoskie.
Krok 2 - Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu foto
3
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Przed podaniem możemy posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.08.2012 17:49
super
Janek 24.07.2012 16:15
mmm super
pacpaw 27.05.2012 20:47
ach te tofu. Kiedy je w końcu kupię?
IZABELA29 23.05.2012 08:06
lubie takie mieszanki
Sroczka 21.05.2012 17:09
Z chęcią zjadłabym chlebek posmarowany taką pastą.
Katarzyna54 21.05.2012 08:56
ciekawa
sylwia / sytofala 20.05.2012 21:26
chętnie bym skosztowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak