Sposób przygotowania

Formę najlepiej podłużną keksówkę wyłożyć folią spożywczą tak by brzegi wystawały na zewnątrz. Do misy robota wsypać mix orzechów posiekać je niezbyt drobno. Umyte, odszypułkowane truskawki zmiksować blenderem z 1 łyżka cukru pudru.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać malinową masę śmietanową, która doda deserowy posmak słodko-kwaśny ( a ponadto na opakowaniu jest informacja, że masę można zamrażać), zmiksować wszystko dokładnie. Do keksówki wyłożyć połowę masy, dodać 3 łyżki zmielonych orzechów i połowę zmiksowanych truskawek, zamieszać łyżką, przełożyć resztę masy, znów dodać truskawki i orzechy, zamieszać i wyrównać powierzchnię deseru, zakryć folią i włożyć do zamrażalnika na około 4 godziny.Po wyjęciu wyciągnąć ostrożnie, odkleić ciasto od folii i przełożyć na talerz. Posypać orzechami. Pokroić deser w plastry, można podawać z bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !