Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
masło 1 kostka
mleko w proszku 1 op
orzechy 1 szklanka
wafle 1 op
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle orzechowe

Masło przekładamy do rondelka, dodajemy mleko i cukier. Wszystko podgrzewamy często mieszając do czasu aż wszystkie składniki się połączą. Masę zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko w proszku /ja używam mleko w proszku w niebieskim woreczku/, zmielone orzechy i kakao. Mieszamy na jednolitą masę. Wafle przekładamy masą, obciążamy i pozostawiamy na ok. 2 godz. do zastygnięcia i "sklejenia się" wafli. Kroimy na dowolne kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 04.07.2012 23:28
nic tylko chrupać !
Renata16 22.05.2012 10:30
pyszne, chrupiące wafelki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak