Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle kokosowo-migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słodkie mleko 6 szklanek
cukier 3 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
płatki migdałowe 1 szklanka
masło 1 kostka
wafle 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle kokosowo-migdałowe

Mleko z cukrem zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu do czasu aż zacznie gęstnąć. Masę dzielimy na dwie części: do jednej dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Do drugiej części dodajemy drobno posiekane płatki migdałowe i mieszamy. Masło roztapiamy w rondelku i przestygnięte dodajemy po połowie do obu mas. Mieszamy. Jedno opakowanie wafli przekładamy masą kokosową a drugie opakowanie przekładamy masą z migdałami.
Zamiast płatków migdałowych możemy użyć zmielonych migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 04.07.2012 23:31
pycha (:
Renata16 22.05.2012 10:32
oj,jakie dobre;mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak