Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

750g ogórków
600g cebuli
400g czerwonej papryki
3 łyżki soli
1\\2l octu
300g cukru
2 łyzki suszonej kurkumy
2 łyżki suszionego kopru
1 łyzka ziaren gorczycy

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki po szwedzku

ogórki pokroic w plastry grubosci 1 cm. Obrana cebule pokroic na grube talarki,papryke kroimy w paski.Wszystkie warzywa wkładamy do miski mieszamy i posypujemy sola przykrywamy i odstawiamy do lodówki na jedna noc.Przygotowujemy zalewe;cukier ocet kurkume i gorczyce koper mieszamy gotujemy na małym ogniu ok 10 minut.SŁOJE NAPEŁNIAMY WARZYWAMI RAZEM Z POWSTAŁYM SOKIEM WLEWAC WRZACA ZALEWE I ODRAZU ZAMYKAC SŁOIKI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak