Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
kiełbasa śląska 4 szt.
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt.
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju w garnku.
Krok 1 - Ryż z kiełbasą i pieczarkami foto
2
Do zrumienione, cebuli dodać pokrojone w pól-talarki pieczarki i kiełbasę. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić ciągle mieszając.
Krok 2 - Ryż z kiełbasą i pieczarkami foto
3
Ryż ugotować al dente, dodać do reszty. Wymieszać i trochę poddusić.
Krok 3 - Ryż z kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.08.2012 07:26
mniam, pycha ;)
Natalia/tubisiek 01.06.2012 08:54
fajne danie, przyznam się, że z ryżem nigdy nie robiłam
Katarzyna54 21.05.2012 09:02
mniam
barbarella 20.05.2012 21:10
szybko i konkretnie:)
Paweł10 20.05.2012 19:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak