Sposób przygotowania

Udka z kurczaka gotujemy na miękko. Ciasto francuskie kroimy na nie duże prostokąty. Smarujemy tłuszczem blachę i pieczemy pół godziny w 180stopniach. Do garnka wlewamy pozostały olej, ocet, wodę i cukier. Marchewkę obraną i pokrojoną w talarki dodajemy do gotującego się płynu. Pomidory zielone myjemy i kroimy w plastry. Po około 15 minutach gotowania się marchewki dodajemy pokrojone pomidory. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie Następnie odsączamy z zalewy warzywa. Wyjmujemy upieczone z ciasta prostokąty, najpierw kładziemy mięso z udek z kurczaka, wcześniej oddzielone od kości, a na wierzch kładziemy pomidory z marchewką, posypujemy do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą. Nakrywamy drugim prostokątem z ciasta. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Ciekawa! ..
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale apetyczna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    zjadłabym taką...
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ależ fajnie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    super pomysł:) uwielbiam francuskie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !