Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na podusi z cebuli i ryżu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 kg
ryż 3-4 szkalnka
cebula 5 sztuka
olej 4 łyżka
masło 1,5 kostka
bazylia do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier 3 łyżeczka
woda letnia 8 szkalnka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ketchup 10 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na podusi z cebuli i ryżu

Skzrydełka myjemy, jesli mają koncówki, to odcinamy je. Z oleju, czosnku, bazyli, oregano pieprzu, soli, papryki i kuharka robimy marynatę która smarujemy nasze skrzydełka. zostawiamy na okoo 2 godziny (mozna oczywiscie na dłużej). Na wysoką blaszkę wsypujemy ryż, na nim układamy pokrojoną w plastry cebulę. Polewamy to sosem: do roztopionego masła dodajemy paprykę, kucharka, cukier i ketchup, dolewamy wody. Zalane skrzydełka wkłądamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na około 80 minut, w połowie czasu przewracamy skrzydełka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 15.07.2012 14:41
dobre
Kuchareczka2 30.05.2012 17:26
uwielbiam tez takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak