Sposób przygotowania

Makaron rurki gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół miękko. Kiełbasę parówkową kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Pieczarki płuczemy, osuszamy, kroimy w talarki, dodajemy do kiełbasy i podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Naczynie żaroodporne smarujemy 2 łyżkami oliwy kładziemy 1/2makaronu następnie połowę kiełbasy z pieczarkami, polewamy ketchupem i kładziemy kolejną warstwę makaronu rurki i kiełbasę z pieczarkami. Polewamy ketchupem. Nakrywamy i zapiekamy w piekarniku 30minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    uwielbiam zapiekanki z makaronem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bogusława

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !