Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet serowy z frytkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 40 dag
frytki 60 dag
jajko 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
majonez tradycyjny do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filet serowy z frytkami

Filet z indyka kroimy na 5 kawałków. Rozbijamy lekko kuchennym młotkiem. Jajko roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Bułkę wsypujemy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy olej. Na wierzch kotleta kładziemy plaster sera żółtego. Moczymy w jajku a następnie w bułce tartej. Wkładamy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron. Po usmażeniu na papierze śniadaniowym odsączamy kotlety z nadmiary tłuszczu. Wymieniamy olej na patelni, rozgrzewamy. Dodajemy frytki i smażymy na złoty kolor. Dobrze jest Frytki również odsączyć z oleju na papierze. Frytki lekko solimy a na wierzch polewamy ketchupem i majonezem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 05.09.2012 08:38
Szybko i smacznie
agnieszka214 06.06.2012 07:01
pychota
Anna152 04.06.2012 05:58
super
Andysz 28.05.2012 11:53
lubie frytki;)
justys759 22.05.2012 08:58
mmm jak smakowicie wygląda:)
Jodaj 21.05.2012 21:16
mniam :P pysznie :)
Rafał10 21.05.2012 09:39
wygląda baaardzo apetycznie:)))
Kamila/kami007 21.05.2012 00:38
pysznie wygląda
daria2911 20.05.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak